Wie is Podozorg?

Podozorg Nederland is een groep podologen en podotherapeuten die het er samen over eens zijn hoe de meest optimale voetzorg er uit moet zien, en zo handelen zij. Voor elke klacht de meest optimale oplossing op maat. Dat is de kracht van een Podozorg deelnemer!

Samen de allerbeste

Alle podologen en podotherapeuten in Nederland hebben één ding gemeen: de allerbeste oplossingen bieden voor de voetklachten van hun klanten. Maar sommigen gaan daarin nog nét een stapje verder. Zij willen de allerbeste zijn! Deze podologen en podotherapeuten zijn verenigd in Podozorg. Want: alleen samen kunnen we de allerbeste zijn.

Op deze pagina

Wilt u meer lezen over een specifiek onderwerp binnen deze pagina? Maak dan gebruik van onderstaande links:

Wat doet Podozorg?

Onze podologen en podotherapeuten zijn er om u te helpen bij klachten die hun oorzaak vinden in uw voet. Dit kan pijn zijn in de voet, maar het kan ook een houdingsklacht of klacht bij bewegen zijn. Bij diabetes en reuma kan er ook preventief voetzorg geboden worden.

Wij zoeken de oorzaak van uw klacht

Een belangrijke taak van de (register) podoloog of podotherapeut is om uit te vinden wat de oorzaak van uw klacht is. In alle rust wordt uw voet onderzocht. De druk onder uw voeten wordt beoordeeld om te zien wat er in uw voet gebeurt als u loopt of staat.

Een (register) podoloog/podotherapeut kijkt verder dan de voet alleen, hij kijkt ook naar uw houding. Een voet die niet goed functioneert, zorgt er vaak voor dat u uw spieren en gewrichten verkeerd belast. Dit geeft klachten hoger in uw lichaam, bijvoorbeeld hoofdpijn of rugklachten. Zij zoeken de oorzaak van uw klacht en pakken deze aan.

Waarom Podozorg?

Alleen op HBO-niveau afgestudeerde registerpodologen mogen lid worden van Podozorg als ze bereid zijn vier keer per jaar een nascholing te volgen, om er zeker van te zijn dat ze ook kunnen blijven werken volgens de nieuwste eisen. Een (register) podoloog staat geregistreerd in het kwaliteitsregister van Stichting LOOP, het Landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie. Stichting LOOP houdt toezicht op de kwaliteit van de zorg.

Wij werken volgens de nieuwste inzichten

Podotherapie is een jong beroep en ontwikkelt zich in razend tempo. Podozorg Nederland werkt nauw samen met de Universiteit van Münster en de Universiteit van Maastricht. Zij brengt alle leden van Podozorg op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de voetzorg en zorgt ervoor dat bij welke Podozorg vestiging u ook komt, u steeds wordt geholpen volgens de nieuwste inzichten. Zo krijgt u de beste zorg in elke Podozorg vestiging.

Wij werken samen met andere zorgverleners

Elke Podozorg vestiging werkt nauw samen met zorgverleners in de buurt zoals de huisarts, fysiotherapeut, pedicure, specialistische schoenenwinkels, huidtherapeut en orthopedisch schoentechnicus. Mocht er advies nodig zijn van een orthopedisch chirurg, dan kan de huisarts gevraagd worden te verwijzen naar een orthopedisch voet- en enkelspecialist waar Podozorg goede ervaringen mee heeft. Zo kan de (register) podoloog u altijd doorverwijzen naar de juiste zorgverlener.

Hoge kwaliteit hulpmiddelen

Podozorg praktijken leveren therapiezolen van de beste kwaliteit, duurzaam en lichtgewicht. De zolen blijven goed steun geven aan de voet, ook als ze zwaar belast worden. Ze zijn gemaakt om lang mee te gaan.

Schone praktijken

U wordt geholpen in een goed ingerichte en hygiënische praktijk. In elke Podozorg praktijk wordt gewerkt volgens de richtlijnen van Podozorg Nederland.

Korte wachttijden

Door onze aanpak garanderen wij korte wachttijden. U kunt gegarandeerd terecht bij de (register) podoloog in de Podozorg vestiging bij u in de buurt.

Klachten

Ook met klachten kunt u altijd bij ons terecht. U kunt uw klacht richten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij beschouwen elke klacht als een cadeau; een kans om een verbetering door te voeren.

Bij geschillen vragen wij u om uw vraag of klacht eerst te bespreken met uw behandelaar. Komt u niet tot een oplossing met uw behandelaar? Dan is het goed om te weten dat uw behandelaar door zijn/haar Podozorg-lidmaatschap automatisch is aangesloten bij de Geschillencommissie. Hiermee bieden wij u als patiënt een eerlijke en eenvoudige procedure, met een uitkomst die bindend is voor beide partijen.

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de (register) podoloog alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw (register) podoloog declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Henk

    “Afspraak maken ging echt vlot! Ik draag nu steunzolen waar ik met plezier op kan lopen en mijn voetklachten zijn in korte tijd verholpen.”

  • format_quote

    Ervaring van Johan

    “De podoloog van Podozorg luistert heel goed, vertelt over alles we ze doet, legt uit wat en waarom.”

  • format_quote

    Ervaring van Stella

    “Graag wil ik u bedanken voor de toegestuurde nieuwe steunzolen, ze passen uitstekend. De zolen werden daarnaast erg snel verstuurd, al binnen drie dagen!”

  • format_quote

    Ervaring van Sanne

    “Vriendelijk ontvangen en heel prettig geholpen. Fijn dat er een echo gemaakt is, en dus duidelijk werd hoe erg ziek mijn pees is.”

  • format_quote

    Ervaring van Karin

    “Zes weken geleden ben ik geholpen door Podozorg. Na 2 jaar pijn is hier uiteindelijk een juiste diagnose gesteld en ik ben nu bijna pijnvrij!”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

  • Pijn onder de voorvoet

  • Hielspoor

  • Beknelde zenuw in de voorvoet

  • Pijnlijke achillespees

  • Kromme stand van de teen

  • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

  • 13 augustus 2024

    Shockwave therapie bij hielklachten

    Shockwave therapie voor hielklachten: uitleg over de behandeling, verschillende methoden, en de voordelen van combinatie met therapiezolen.

    Door Bianca Moll

  • 18 juli 2024

    Therapietrouw en podologie

    Het belang van therapietrouw bij podologie: hoe naleving van adviezen en behandelingen essentieel is voor het voorkomen van complicaties en kosten.

    Door Harrie Moerings

  • 20 juni 2024

    Valpreventie bij ouderen

    Leer hoe podologen en podotherapeuten bijdragen aan het voorkomen van valincidenten en ontvang tips voor veilig schoeisel en een veilige thuisomgeving.

    Door Ka Ho Liu

  • 30 mei 2024

    Hypermobiliteit en fibromyalgie

    Zorg en zelfzorg bij hypermobiliteit en fibromyalgie, met aandacht voor symptomen en de rol van de podotherapeut / (register) podoloog in de behandeling.

    Door Roy Gieling

  • 06 mei 2024

    Het sinus tarsi syndroom

    Leer alles over het sinus tarsi syndroom: oorzaken, symptomen, en behandelopties voor deze pijn aan de buitenzijde van de enkel.

    Door Erica Last

  • 28 maart 2024

    Het inzetten van e-Health bij voetklachten

    E-Health biedt geavanceerde hulp bij voetklachten, versnelt herstel en verbetert therapietrouw voor duurzame gezondheid.

    Door Jacqueline Lakeman