Gezond(ere) voeten geven meer kleur aan het leven!

Dat is de drijfveer voor mij (Angelique Bekkema) en mijn team, om jonge en oude mensen te helpen als podoloog en eigenaresse van een voetzorg praktijk, met vestiging in Emst (en dependence in Epe), onder de koepel Podozorg Nederland.

Angelique over haar vak:

Ik heb passie voor mijn vak, maar nog meer vind ik het fijn als ik mensen bewust kan maken van het belang van gezonde voeten om meer te kunnen genieten van het leven. Pijn in de voeten kan tot veel ongemak en overlast zorgen. En beperkingen om de dingen te kunnen doen die men graag wil doen. Het is daarom belangrijk om tijdig de signalen uit uw voeten te herkennen maar bovenal erkent. Zodat op tijd een zorgplan kan worden opgesteld en resultaten kunnen worden behaald.

Bewegen en mobiliteit is belangrijk voor lichaam en geest. Maar met pijn in de voeten wordt het gelijk een stuk lastiger en maakt het leven er niet gelukkiger op. Nog vervelender wordt het als de pijn in de voeten structureel van aard is en allerlei reacties geeft in, of vanuit, andere delen van het lichaam, zoals de rug, heupen of knie, of zodat er sprake is van beperkingen in het normale dagelijks leven en de vrije tijd besteding.

Over Podozorg Emst

Samenwerking tussen een (register) podoloog en andere professionals

Een bezoek aan een (register) podoloog kan verhelderend zijn. Voetklachten gaan vaak niet vanzelf over. De diagnose is belangrijk maar een zorgplan nog belangrijker. Soms zijn de klachten makkelijk te verhelpen met, bijvoorbeeld, steunzolen. Maar ook schoenadvies en andere hulpmiddelen kunnen uitkomst bieden en snel tot resultaat leiden. Samenwerking tussen een (register) podoloog en andere professionals, zoals fysiotherapeuten, orthopedische schoenmaker kan onderdeel zijn van een totaal behandelplan. Met als uiteindelijk resultaat voor de client: minder pijn, meer vreugde in het leven.

Medisch pedicure

Ook kan een bezoek aan een van onze medisch pedicures aanbevolen worden om uw voeten preventief te laten checken. Door een combinatie van unieke behandelingen en producten kunnen wij uw voeten zo lang mogelijk gezond houden en kan preventief een behandelplan worden opgesteld in het geval er signalen zijn dat de gezondheid van uw voeten afneemt.

Podozorg Nederland

De samenwerking met Podozorg geeft mij de mogelijkheid om, als zelfstandig (register) podoloog, een optimale dienstverlening aan mijn clienten te verlenen. Binnen Podozorg Nederland wordt veel kennis met elkaar gedeeld en worden we constant geprikkeld om te blijven innoveren. Zowel in behandelmethoden als praktische producten zoals steunzolen.

Lees meer over Podozorg Nederland

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de (register) podoloog alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw (register) podoloog declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Sija

  “Na een week steunzolen dragen had ik al minder pijn. Nu gaat het super goed en kan ik weer kilometers lopen zonder pijn.”

 • format_quote

  Ervaring van Jacqueline

  “De podotherapeuten van Podozorg zijn bijzonder prettige zorgverleners. Ik voel me gezien en gehoord.”

 • format_quote

  Ervaring van Karin

  “Zes weken geleden ben ik geholpen door Podozorg. Na 2 jaar pijn is hier uiteindelijk een juiste diagnose gesteld en ik ben nu bijna pijnvrij!”

 • format_quote

  Ervaring van Frans

  “Mijn hielspoorklachten bleken door mijn omhoogstaande grote teen te komen. Ik kreeg uitgebreide uitleg over oorzaak en oefeningen.”

 • format_quote

  Ervaring van Lara

  “Vandaag voor de 2e keer bij Podozorg geweest. Voeten en zooltjes goed bekeken en podoloog concludeerde dat er nog meer resultaat behaald kan worden.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

 • Pijn onder de voorvoet

 • Hielspoor

 • Beknelde zenuw in de voorvoet

 • Pijnlijke achillespees

 • Kromme stand van de teen

 • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

 • 20 juni 2024

  Valpreventie bij ouderen

  Valpreventie bij ouderen: leer hoe podologen en podotherapeuten helpen valincidenten te voorkomen en lees tips voor veilig schoeisel en thuisomgeving.

  Door Ka Ho Liu

 • 30 mei 2024

  Hypermobiliteit en fibromyalgie

  Zorg en zelfzorg bij hypermobiliteit en fibromyalgie, met aandacht voor symptomen en de rol van de podotherapeut / (register) podoloog in de behandeling.

  Door Roy Gieling

 • 06 mei 2024

  Het sinus tarsi syndroom

  Leer alles over het sinus tarsi syndroom: oorzaken, symptomen, en behandelopties voor deze pijn aan de buitenzijde van de enkel.

  Door Erica Last

 • 28 maart 2024

  Het inzetten van e-Health bij voetklachten

  E-Health biedt geavanceerde hulp bij voetklachten, versnelt herstel en verbetert therapietrouw voor duurzame gezondheid.

  Door Jacqueline Lakeman

 • 07 maart 2024

  Voetoefeningen bij hielpijn

  Effectieve rekoefeningen bij hielpijn voor verbeterde lenigheid en klachtenverlichting, aanbevolen door voetspecialisten.

  Door Ellen Karsdorp

 • 25 januari 2024

  Wintersport en voetklachten

  Tijdens de wintersport ontstaan veel voetklachten. Botbreuken, een ski-teen, neuroom van Morton en blauwe- en drukplekken zijn de meest voorkomende.

  Door Gijsbert Lalkens en Frank Henzen