Chronische pijn

Pijn heeft een functie; het waarschuwt ons lichaam dat er schade is of schade dreigt te ontstaan. Wanneer pijn voor langere tijd blijft bestaan, verliest het de waarschuwingsfunctie. Pijn die langer dan drie maanden aanwezig is of pijn na ziekte of operatie die langer aanwezig blijft dan valt te verwachten, noemen we chronische pijn.

Chronische pijn kan veroorzaakt worden doordat de reden van de pijn blijvend is, bijvoorbeeld bij slijtage aan een gewricht. Maar chronische pijn kan ook veroorzaakt worden door een kapot pijnsysteem. De zenuwen die pijn doorgeven zijn ziek of beschadigd en blijven een alarmsignaal geven terwijl de oorzaak van de pijn eigenlijk niet meer bestaat. Deze pijn heet neuropatische pijn.

Neuropatische pijn voelt anders aan dan ‘gewone’ pijn; elektrisch, schietend, brandend, schrijnend. Soms gaat het gepaard met een grotere gevoeligheid voor pijnprikkels (hyperesthesie), gevoelsstoornis (dysesthesie) of aanrakingspijn (allodynie).

In sommige gevallen is pijn zo overheersend, dat het dagelijks leven negatief beïnvloed wordt; dit kan zich onder meer uiten in vermoeidheid, stemmings- en angststoornissen.

Meer informatie

Wat als de pijn niet vanzelf verdwijnt?

Als uw specialist vaststelt dat uw pijn niet meer vanzelf zal verdwijnen, kan een afspraak worden gemaakt bij een anesthesioloog en een gespecialiseerde podoloog of podotherapeut.

Lees meer

Behandelmogelijkheden van pijn die niet meer verdwijnt

Er zijn verschillende voorbeelden van behandelingen bij chronische pijn.

Lees meer

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de (register) podoloog alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw (register) podoloog declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Karin

    “Zes weken geleden ben ik geholpen door Podozorg. Na 2 jaar pijn is hier uiteindelijk een juiste diagnose gesteld en ik ben nu bijna pijnvrij!”

  • format_quote

    Ervaring van Rosa

    “Ik ben heel tevreden over mijn steunzolen en ook over de behandeling en zou Podozorg Yerseke bij anderen aanraden.”

  • format_quote

    Ervaring van Sija

    “Na een week steunzolen dragen had ik al minder pijn. Nu gaat het super goed en kan ik weer kilometers lopen zonder pijn.”

  • format_quote

    Ervaring van Lara

    “Vandaag voor de 2e keer bij Podozorg geweest. Voeten en zooltjes goed bekeken en podoloog concludeerde dat er nog meer resultaat behaald kan worden.”

  • format_quote

    Ervaring van Bart

    “Dankzij de echo en rapportage van Podozorg ben ik succesvol geopereerd aan mijn voet. Ik ben nu weer volop aan het trainen om weer op topniveau te komen.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

  • Pijn onder de voorvoet

  • Hielspoor

  • Beknelde zenuw in de voorvoet

  • Pijnlijke achillespees

  • Kromme stand van de teen

  • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

  • 06 mei 2024

    Het sinus tarsi syndroom

    Leer alles over het sinus tarsi syndroom: oorzaken, symptomen, en behandelopties voor deze pijn aan de buitenzijde van de enkel.

    Door Erica Last

  • 28 maart 2024

    Het inzetten van e-Health bij voetklachten

    E-Health biedt geavanceerde hulp bij voetklachten, versnelt herstel en verbetert therapietrouw voor duurzame gezondheid.

    Door Jacqueline Lakeman

  • 07 maart 2024

    Voetoefeningen bij hielpijn

    Effectieve rekoefeningen bij hielpijn voor verbeterde lenigheid en klachtenverlichting, aanbevolen door voetspecialisten.

    Door Ellen Karsdorp

  • 25 januari 2024

    Wintersport en voetklachten

    Tijdens de wintersport ontstaan veel voetklachten. Botbreuken, een ski-teen, neuroom van Morton en blauwe- en drukplekken zijn de meest voorkomende.

    Door Gijsbert Lalkens en Frank Henzen

  • 11 januari 2024

    Alles over beenlengte­verschil

    Ontdek alles over beenlengteverschil: wat veroorzaakt het, welke klachten geeft het en hoe wordt het behandeld?

    Door Mienke van der Goot

  • 14 december 2023

    De expertise van de therapeut

    Verken de deskundige aanpak van Podozorg's therapeuten bij het behandelen van voetklachten met gespecialiseerde technieken.

    Door David Bosman